141119 Norra Promenaden

Idag har jag ätit kokt torskfilé med morötter, Skånsk senapssås och potatis.
Smakade alldeles utmärkt och det kan väl knappast bli mer hälsosamt med Omega 3 och rotfrukter mm. eller ?

Jag har i min "lilla, lilla" värld gått omkring och trott att när man äter fisk så får man automatiskt i sig det nyttiga Omega 3-fettet och så han man lutat sig tillbaka efter lunchen och varit nöjd.

Men inte alls, läste just en artikel om Omega 3-fettet som finns i fiskar och kan dela med mig av detta enligt följande:
I feta fiskar som sill/strömming och lax finns det Omega 3-fett men i vitfiskar som t.ex. torsk där lagras fettet i deras lever.
Så dagens lunchmåltid gav inte alls vad jag trodde.

Men å andra sidan så läste jag att när kroppen har fått för lite fett så tillverkar den det själv.
Fettet som vi själva producerar, hör och häpna, det är ett "mättat" fett som förståsigpåarna förklarat för mig att det är ett helt förkastligt fett.
Vad skall man tro ?
Jag tror ingenting, jag fortsätter som jag en gång lärde mig.
Den beprövade tallriksmodellen kommer fortsatt att ha mitt fulla förtroende.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0