141125 Sista lunchen i år

Trodde att det skulle hinnas med en lunch till i Ystad med det hanns inte med.
Gårdagens lunch blev den sista för i år, i Ystad.

Återkommer om cirka två månader
 
Önskar mina följare/läsare en god jul och ett gott nytt år.
 

141124 Norra Promenaden

Idag blev det den femtionde lunchen som jag ätit hos Norra Promenaden.

Dagen till ära så åt jag äggakaga med fläsk och detta tillsammans med en heltidsarbetande marknadschef.
Vid bordet hade vi också en deltidsarbetande skollärarinna, en mammaledig vegetarian och Stina.

Både den heltidsarbetande marknadschefen och jag tyckte att det smakade utmärkt och av de femtio luncherna som jag nu ätit här så är äggakagan en av favoriterna.
 
 
 

141119 Norra Promenaden

Idag har jag ätit kokt torskfilé med morötter, Skånsk senapssås och potatis.
Smakade alldeles utmärkt och det kan väl knappast bli mer hälsosamt med Omega 3 och rotfrukter mm. eller ?

Jag har i min "lilla, lilla" värld gått omkring och trott att när man äter fisk så får man automatiskt i sig det nyttiga Omega 3-fettet och så han man lutat sig tillbaka efter lunchen och varit nöjd.

Men inte alls, läste just en artikel om Omega 3-fettet som finns i fiskar och kan dela med mig av detta enligt följande:
I feta fiskar som sill/strömming och lax finns det Omega 3-fett men i vitfiskar som t.ex. torsk där lagras fettet i deras lever.
Så dagens lunchmåltid gav inte alls vad jag trodde.

Men å andra sidan så läste jag att när kroppen har fått för lite fett så tillverkar den det själv.
Fettet som vi själva producerar, hör och häpna, det är ett "mättat" fett som förståsigpåarna förklarat för mig att det är ett helt förkastligt fett.
Vad skall man tro ?
Jag tror ingenting, jag fortsätter som jag en gång lärde mig.
Den beprövade tallriksmodellen kommer fortsatt att ha mitt fulla förtroende.
 

141118 Norra Promenaden

Bruna bönor med fläsk som smakade som om mamma hade lagat maten.
Efter denna mycket goda rätt bjöds det på en härlig äppelkaka med vaniljsås och sedan serverades det en annan sorts bruna bönor, alltså kaffebönor i flytande form.

Återigen, tack för en mycket god lunch.
Resten av eftermiddagen kommer att ägnas åt matsmältning.
 

141117 Store Thor (YN)

Bestämde mig för att gå till Store Thor och vilken tur jag hade, de serverade fläskstek med knaperstekt svål och rödkål.
Smakade fantastiskt gott och det var mycket länge sedan jag gick hem så proppmätt och belåten från denna restaurang.

Bredvid mig satt idag några advokater som diskuterade sina klienters skulder och oskulder, tyckte nästan det var pinsamt att höra dem samtala på detta sätt.

Tänk om jag hade känt igen nämnda, men för mig okända personer och om jag hade varit journalist.
Då hade man kanske haft möjlighet att göra ett litet "scoop" idag.
 



141113 LiteMer (SA)

Idag planerade vi ett lunchmöte hos Saltsjöbaden klockan 13.00 men fick vända på grund av att det inte fanns någon lunchmat kvar.

Hallå, kan väl inte vara så svårt att erbjuda något annat för samma pris, eller ????
Nej, de kunde endast erbjuda Á la carte så vi valde att vara utan deras lunch.

Vi begav oss till LiteMer och där serverades det pasta med bacon som smakade alldeles utmärkt.
Som vanligt fanns det dignande salladsbordet som även om vi kom lite sent var välfyllt och fräscht.
 

141110 Norra Promenaden

På dagens lunchmatsedel hos norra promenaden läser jag lammrostbiff med potatis/rotfruktsgratäng, sky och picklad rödlök. Detta var vad min mage fick idag.
Återigen en mycket, mycket god lunch.

Idag är det Mårtensafton men redan i lördags så mumsade jag i mig både svartsoppa, gås och äpple.

På en klassisk gåsamiddag serveras svartsoppa som förrätt, därefter gåsen, och till sist skånsk äppelkaka som efterrätt.
Denna meny skapades av krögaren på Piperska muren i Stockholm under 1850-talet. Kombinationen blev populär och övriga krögare var inte sena med att ta efter.

Innan den klassiska mårtensmenyn kom till Skåne åt man lutfisk till förrätt följt av själva gåsen och avslutningsvis risgrynsgröt till efterrätt.
 

141107 Norra Promenaden

Efter ett litet gästspel i Paris så är man åter tillbaka i Y-staden för att äta lunch hos Norra Promenaden.

Idag serverades det en stekt grisnacke med sötsur dillsky, brännvinsost, aprikos och potatis. Grisnacken smakade utmärkt och likaså tillbehören.

Om det nu är någon som undrar vad en grisnacke är för något så kan jag meddela att det är detsamma som fläskkarré.

Ha en riktigt trevlig farsdaghelg som också blir en gåsamiddaghelg då Mårtensafton är på måndag.
 



RSS 2.0