140325 Bryggeriet

Idag skulle det serverats spädgris till lunch hos Bryggeriet men istället blev det dillkött, den lilla späda grisen var redan uppäten (jag var sen som vanligt). Dillköttet får betyget sex på den tiogradiga skalan. Denna låga poäng berodde mestadels på att det var för mycket fett på köttbitarna, smakerna i övrigt var precis som mina smaklökar tycker att det skall vara.

Denna dag, Sveriges våffeldag kallades förr för vårfrudagen (Fruedag i Skåne).
I Sverige har vårfrudagen i folkmun omformats till våffeldagen vilket tros vara ett hörfel, "vårfrudagen" blir lätt "våffeldagen". Pröva själv!
Recept till cirka 14 supergoda våfflor
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 1 ¼ socker
  • 1 msk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • 3 ägg, separerade
  • 1 ¾ dl vatten, kallt
  • 1 ¼ dl rapsolja

Gör så här:

  • Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ihop äggulor, olja och vatten, mixa sedan med de torra ingredienser.
  • Vispa äggvitor, tillsätts "lite" salt i slutet av vispningen.
  • Blanda äggvitorna i smeten. Grädda sedan våfflorna och låt dem svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0