140116 Stig In

Torsdag = Ärtsoppa
Godaste ärtsoppan i Ystad = Stig In
Hade det serverats varm punsch till så hade det blivit högsta betyg.

Det är inte bara i Sverige som vi äter ärtsoppa.
I Norge tillagas ärtsoppan traditionellt på våren och vid påsk. För att få mer färg på ärtsoppan innehåller den även potatis, morot och grönsaker.
I Danmark heter det gule ærter och även där tillsätts rotfrukter och grönsaker i soppan, fläsk / korvar och senap serveras som tillbehör vid sidan om.
I Finland är det en mycket vanlig maträtt i hela landet och där tillagas den på gröna ärtor istället för gula.
Island används saltat lammkött till ärtsoppan och serveras ofta på fettisdagen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0