140320 Stig In

Torsdag = Ärtsoppa = Stig in = Bästa soppan denna veckan.

Mätt och glad heter det och idag är jag faktiskt både mätt, glad och lite, lite rikare. Nästan som en liten Joakim von Anka.
Kom hem efter lunchen och upptäckte att vi vunnit 2.200 på lotto. Det blir inte så jättemycket för vi är fyra i ett spelbolag som skall dela på vinsten, men ändå, man kan bli glad för det lilla. Alltså de där tvåtusentvåhundra blir bara femhundrafemtio var och här uppstår ett litet problem när vi skall dela lika.
Då femtioöringen är bortagen ur pengasystemet så blir det faktiskt två som måste skänka femtio till de andra två, för det går inte att dela tvåtusentvåhundra så att det blir rättvist. Om nu någon undrar varför och hur vi kommer att göra så kan jag berätta att vi låter hela summan stå kvar i vårt lilla spelbolag, alltså vi delar inte på de tvåtusentvåhundra ören som vinsten besår av. 

Dagens namnsdagsbarn som är Joakim passar verkligen in i min blogg idag.
Det finns 124 Joakim som bor i Ystad kommun, I Skåne är det 4.928 och i hela Sverige finns det idag 38.632 + en Von Anka.
GRATTIS på namnsdagen!
 

Kommentarer
Postat av: Dottern i väst

För att kringgå den monetära problematiken kan jag ge farbror rådet att nyttja en mycket tidstypisk funktion kallad överföring via internetbank ;)

Svar: Tack för upplysningen,
Kram från fadern i syd
TH

2014-03-20 @ 17:30:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0