130419 Stig In

Fläskfilé med rödvinssås passade min kropp perfekt idag, så jag stegade in till Stig In. Man känner sig alltid lika välkommen till denna lilla restaurang och maten smakade utmärkt.. Några pladdrande damer satt bredvid mig och ondgjorde sig över att herrbutikerna har mycket bättre modeutbud än vad damerna har tillgång till i Ystad och så vidare.....orkade inte lyssna utan började fundera på hur Ystads gatutiggare har det idag.
De har fått konkurrans från små halvfigurer med en grön utvikbar väska på magen, de kommer i stim och attackerar medborgarna på gatan, i busskön, utanför Systembolaget, ja överallt kryllar det av dessa små "tiggare".
Jag talar alltså om ett av de återkommande vårtecknen, majblomsförsäljarna, eller heter det majblommaförsäljarna, eller kanske majblommeförsäljarna ? Jag kallar dem MAJBLOMMETIGGARNA för även om de säljer så beter de sig som tiggare.
Dessa småspringande små varelser kommer rusande och skall till varje pris sälja den där lilla konstgjorda blomman. Det borde ingå någon form av Vett & Etikettkurs innan de släpps ut på våren.

130418 LiteMer

Idag blev det restaurangen LiteMer som fick mitt mumsfilibabbabesök. De har bästa ärtsoppan i stan, ja även pannkakorna med sylt och grädde är goda. Någon här som känner till om man säger mumsfilibabba här nere i skåne ?
Klicka på kommentarer och berätta.


130416 Saltsjöbaden Vitas

Idag blev det fisk (Sej) hos Vitas, serverades med små potatisar, stora kapris och rödbeta + en sallad, det var riktigt gott.
Blev också en kaffe med två små goda chokladkakor efter maten.
Idag var det väldigt lugnt i restaurangen, vi var endast sex personer, det var jag och fem bräkande skåningar, tror det var Peps, Michael, Måns, Sanna och kanske att det var Roger, inte helt säker men jag tyckte att de liknade dem. Men hallå, Roger är väl inte skåning, eller ?
Hur som helst vi satt på rad och åt och alla verkade belåtna.

Får öva lite till på Skånskan, Chokela, Grönfor, Jorbär, Rabbemos, Trynemjöl, ja nu känns det snart som om språket faktiskt börjar fungera rätt så bra.
              
             
                           
                                          
                                                      

130415 LiteMer

Ummmm. Risotto med kyckling, riktigt gott och så salladsbordet, det är nog det bästa i stan.
Ett tag sedan jag gästade LiteMer, sist fick jag lära mig hur man dansar Lindy hop (se inlägget 130227) och idag blev det en lektion i hur man äter sushi.
En yngre man (cirka 33 år)  med en äldre kvinna som måltidsgäst (hennes man hade nyligen fyllt 60 år) genomled en lektion i hur man hanterar de Japanska sushipinnarna, hur de olika sushisorterna ser ut och smakar, var de bästa sushikrogarna finns, suck, stackars kvinna.
Denna unga man borde tagit en lektion i hur man konverserar vid måltider och även gå kursen som säger dig att nu-bör-du-nog-byta-ämne-snart-för-annars-somnar-din-måltidsgäst. Hoppas att det inte var en affärslunch där han försökte sälja in något.
 
 
 

130410 Stig In

En Wallenbergare sitter aldrig fel, den fanns på menyn hos Stig In idag.
Inget skvaller idag heller, får nog börja äta lunch lite tidigare så det finns lite mer människor på restaurangerna. Men detta innebär att jag då måste stiga upp tidigare på morgonen, äta frukost tidigare o.s.v. Passar inte alls till min kropp så jag inväntar turisterna som snart är på gång till sommarstaden Ystad, då skall det förhoppningsvis skvallras bland borden.
Lite nyheter:
Norra promenaden byter ägare och skall hålla stängt för renovering i två månader, då kanske man kan börja äta där också, blir spännande. ÖG är till salu och Bryggeriet letar nya ägare så det rör på sig i matstaden.

Och en sak till, vart tog våren vägen ?
 

130402 Stig In

Då var man tillbaka på "mammas" gata igen.
Efter ett par veckor med mat och sol på sydligare breddgrader så smakade det riktigt gott med en "gammal" hederlig järpe med potatis och brunsås
Inget skvaller mer än att det kom in ett äldre par från Danmark som ville äta. Ägarinnan förklarade att det var järpe som fanns på menyn, alternativt en soppa men den tog lite längre tid att tillaga, varpå den Danske mannen såg lite förvånad ut och sa, serverer ni hjerte till frokost ? Och därefter blev det en liten diskussion om vad en järpe är för något och det hela slutade med att de egentligen inte alls ville ha någon lunch. De sökte en helt annan typ av mat än vad som serveras hos Stig In. Vem vet, de kanske bara ville spise några røde pølser ?

RSS 2.0