130729 Norra Promenaden

Hoppsan, ytterligare ett avbrott i sommarlovet.
Idag blev det en Caesarsallad och det är nog första gången i mitt långa lunchliv som jag har blivit mätt av att äta en Caesarsallad. Bästa, bästa betyg från mig.
En sallad som är vanlig i USA:s kök. Rätten skapades i Tijuana, Mexiko på 1920-talet, förmodligen av den italiensk-amerikanske restauratören Caesar Cardini.
Enligt legenden ska han ha skapat rätten på USA:s nationaldag den 4 juli 1924, efter en hektisk dag med mycket gäster. Maten höll på att ta slut i köket, så han fick hitta på ett nytt recept utifrån de råvaror han hade kvar, samt i all hast slänga ihop salladen vid bordet framför de väntande restauranggästerna.
Nu tillbaka till sommarlovet.....

130726 Norra Promenaden

Ett litet avbrott i sommarlovet.
Norra promenaden trädgårdsrestaurang, ett gammalt ställe i stan som nyöppnats med nya ägare medan jag har varit bortrest. Måste givetvis testas även om jag har sommarlov. Det serverades kålpudding med lingon, en efterlängtad husmanskost efter att ha ätit medelhavsmat (fisk och skaldjur) i nästan 4 veckor. En kålpudding som smakade som "mammas" och därtill en ansiktslyftning när det gäller både inredning och personal. Förlåt f.d. ägare, men varken maten eller inredningen tilltalade mig på er tid, se inlägg 130110 http://ystadlunch.blogg.se/category/lunchsnack-2.html
Lycka till med NYA promenaden.....och mitt sommarlov fortsätter.....
 
 
 

RSS 2.0