130308 Store Thor

Idag kollade jag faktiskt in matsedlarna innan jag begav mig ut i vårstormen och Store Thor vann, Fläskfilé med rucculabearnaise, rödvinssås & friterad potatis.
Det blev en blåsig promenad till torget, småspringer ner för trapporna till Store Thor, är hungrig och på bra humör för ikväll kommer mor, bror och en av mina döttrar med pojkvän till Ystad för att tillbringa helgen hos oss.

Endast ett ledigt bord och där sitter en äldre herre och det finns 11 lediga stolar.
Funderar på om jag skall sätta mig som en typisk Svensk, så långt från honom som möjligt, men nej så tråkigt, jag är inte sådan, besämmer mig snabbt att jag skall sitta nära, inte mitt emot, inte heller allt för nära men med en stol emellan och på samma sida så att om vi vill kan vi småprata lite, utan att klampa in på  hans revir, men nästan.

Bestick och servetter är placerade i en liten plåtspann på bordet och den står alldeles intill där nämnda matgäst sitter. Lite klämkäckt frågar jag om han kan tänkas avvara några bestick och en servett varpå han grymtar något obegripligt. Kan inte urskilja om det var Ystadmål eller någon annan dialekt norrifrån men den "Svenska" kom-inte-för-nära-och-stör-mig-koden kändes direkt så det blev en tyst måltid.
 
Och jag som hade tänkt mig en liten fredagskonversation i all sin enkelhet, kanske diskuterat den internationella kvinnodagen som infaller idag eller varför inte tagit upp diskussionen om de 364 internationella mansdagarna.

Om engelsmannen säger "What a handsome face" så svarar skåningen,
Nae, de va inte jau!
Trackback
RSS 2.0