130827 Norra Promenaden

Så länge solen lyser och det är behagligt varmt vid lunchtid så kommer jag att fortsätta med lunchätandet ute i det fria. Det är endast fyra av "mina" restauranger där man verkligen sitter "ute" och det är Norra Promenaden, Sandskogen, Lite mer och Stig In. Norra promenaden är den restaurang där man verkligen känner att man sitter "ute" för där har man vita trädgårdsmöbler, grus under fötterna och man sitter under stora lummiga träd.
Idag hade lössen i de lummiga träden bajsat *(se nedanstående förklaring) på möblerna så risken fanns att de hade fått behålla oss till morgondagen. Det serverades kyckling med ris/curry och det smakade utmärkt och jag kom loss från stolen utan problem. Det skall också noteras att ville man så kunde man få sitta på en filt så slapp man det klistriga på bakdelen.

* )  Klibbigt och kladdigt under träden, det är bladlössen som hetsäter växtsaft och ut kommer lusbajs som nästan är en ren sockerlösning. Bladlusbajset kallas med ett finare ord för honungsdagg. Bladlöss som lever i träd kan producera stora mängder honungsdagg, så att blad och marken under träden blir alldeles kladdig. Honungsdaggen är en väsentlig del av många myrarters föda men äts även av en rad andra insekter, bland annat getingar och bin. Detta är inte farlig och går lätt att ta bort med vatten.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0